Welkom      Showpagina      Voor het eerst naar een show
 
Wanneer u voor de eerste keer naar een show gaat is het lastig om te weten wat u allemaal mee moet nemen. Hieronder hebben wij voor u een kleine opsomming gemaakt wat u allemaal nodig heeft.

Inschrijven
Via het internet kunt u op www.kattenshows.nl een show van uw keuze uitzoeken.
U kunt bellen naar het inschrijfbureau voor een inschrijfformulier, maar meestal kunt u ook on-line inschrijven.
Om in te kunnen schrijven heeft u de stamboom van de poes/kater nodig, zodat u alle gegevens bij de hand heeft. Het invullen is niet moeilijk en wijst zichzelf.
Bij de in te vullen klasse is het belangrijk om te weten dat er twee leeftijd klasses zijn voor kittens.
Ook voor volwassen dieren zijn er twee klasses n.l.
Open klasse (=CAC) voor dieren die niet gesteriliseerd/gecastreerd zijn.
Kastraat klasse (=CAP) voor dieren die gesteriliseerd/gecastreerd zijn.
Bij het aantal kooien wat u in moet vullen, is meestal één kooi genoeg voor één poes. Maar als de poes heel groot is, kun je ook een dubbele kooi nemen. Als je de eerste keer graag naast iemand wil gaan zitten (bijvoorbeeld de fokker), dan kan je dit ook op het formulier aangeven. Zorg er wel voor dat u zich op tijd (minimaal 3 tot 4 weken voor de show) op geeft.
 
Inschrijfbevestiging
Via het inschrijfbureau krijgt u altijd een bevestiging c.q. factuur opgestuurd. Het is handig om de betaling tijdig over te maken. Betalingen die op de show worden gedaan kosten altijd extra.
Op de inschrijfbevestiging staat de tijd vermeld waarop u op de show aanwezig dient te zijn voor de veterinaire keuring. De inschrijfbevestiging moet u meenemen naar de show.

Vaccinatieboekje
Zorg er ook voor dat de entingen allemaal in orde zijn. De entingen mogen niet verlopen zijn en vergeet niet als u over de grens gaat, als u daar toevallig vlak naast woont, dat ook de rabies enting minimaal 4 weken voor de show gegeven moet worden.
Het vaccinatieboekje moet u ook meenemen naar de show.
 
De kooi inrichting
Voor de kat heeft u een voer- en waterbakje nodig. Daarnaast is het handig om wat brokjes van thuis mee te nemen. Een lekker mandje waar de kat thuis ook graag in ligt. Een klein kattenbakje en grit, meestal is het op de show wel te krijgen, maar niet altijd. Een dikke handdoek of kleedje voor op de bodem van de kooi en gordijntjes voor de zijkanten van de kooi. De kooien in Nederland zijn meestal 50x50 cm en je kunt ze bevestigen met een spanveertje.

Verzorgingsartikelen
Een kam of borstel om de kat voor hij of zij naar de keurmeester gaat nog even mooi te maken.
Eventueel wat babypoeder om ongelukjes uit de vacht te kunnen borstelen.
Natuurlijk voor uzelf ook wat te eten en drinken en misschien iets te lezen op zo een lange dag.
 
Bij binnenkomst
U kunt zich aanmelding door middel van uw inschrijfbevestiging. U krijgt een envelop voor de dierenarts en daarmee kunt u doorlopen naar de veterinaire keuring, Meestal krijgt u bij binnenkomst ook een catalogus. Soms moet u de catalogus in de hal bij de stand van de desbetreffende vereniging ophalen.

De veterinaire keuring
Voor de dierenarts heeft u de envelop voor de dierenarts en het vaccinatieboekje nodig. De dierenarts kijkt of uw kat er gezond uitziet en geen last heeft van vlooien of oormijt. Wanneer u kat is goed bevonden dan krijgt u van de dierenarts een stempel met goedgekeurd op uw papieren. Hierop staat ook het kooinummer voor uw kat vermeld. Hierna kunt u verder doorlopen naar de showruimte.

De showruimte
In de hal gaat u op zoek naar uw kooi. Wanneer u die niet kan vinden dan zijn er altijd wel mensen van de desbetreffende vereniging om u daarbij te helpen. Hierna richt u de kooi in die u toegewezen is en als die klaar is zet u de kat in zijn/haar kooi.
 
De keuring
Als de keuringen gaan beginnen worden de keurmeesters meestal voorgesteld op het podium. De stewards gaan daarna naar de kooien om de mensen te vertellen, wanneer ze naar de keurmeester moeten met hun kat. Aarzel niet om aan uw buurman of vrouw te vragen als u iets niet begrijpt, want iedereen zal u graag wegwijs willen maken.
Op de oproepkaart voor de keuring dan staat de naam van de keurmeester die u van de steward heeft gekregen. Deze naam staat ook op de tafel waar de betreffende keurmeester zit. Loop van te voren even door de hal om te kijken waar ze zitten, dan hoeft u niet te zoeken als u aan de beurt bent. Meestal moet u daar nog even wachten tot u aan de beurt bent. De keurmeester vult een formulier in hoe hij of zij uw kat vindt. Daarna gaat u weer met uw kat terug naar de kooi.
Wanneer de keurmeesters uw kat heel mooi vinden, dan kan het zijn dat u nog een keer naar de keurruimte moet voor nog een keuring met meerdere katten.
Wanneer uw kat poes de mooiste van zijn ras is, kan hij zelfs best in variëteit of best in show worden. In de catalogus die u bij de ingang heeft gekregen, wordt precies uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat en hoeveel prijzen er gegeven worden in elke categorie.
 
Het einde van de show
Na afloop van de show worden de rapporten van de keurmeester in uw vak uitgedeeld, zodat u kunt lezen wat de keurmeester van uw kat vond. Pas als de laatste prijzen zijn uitgereikt gaat u de spulletjes weer inpakken en uw kat weer in de reismand doen. Mocht u verder nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij willen u graag helpen om een zo leuk mogelijke dag te hebben op een show samen met uw kat.
Wie weet vond u het wel zo leuk en is uw kat zo mooi, dat u verder wilt gaan met showen.

Wij wensen u heel veel succes en plezier op een show.
 
 
 
© A.B.R.L.