29 november 2021

De 3 grote voordelen van platdakramen nader verklaard

platdakramen

Woningen die geheel zijn voorzien van een plat dak bieden een paar grote voordelen. Een ervan is dat je platdakramen zou kunnen laten monteren. Want ja, platdakramen bieden een paar onweerlegbare pluspunten, zeker in vergelijking met andere soorten ramen. De drie belangrijkste voordelen worden hieronder stuk voor stuk nader verklaard.

platdakramen

Meer zonlicht

Elk raam heeft natuurlijk als grootste voordeel dat zonlicht de kans krijgt om tot in je huis door te dringen. Bij platdakramen is dat niet anders. Wel is het zo dat een platdakraam veel meer lichtinval veroorzaakt dan een verticaal raam. Bovendien bieden platdakramen op elk moment van de dag de maximaal beschikbare hoeveelheid licht, ongeacht de stand van de zon. Bij verticale ramen is dat natuurlijk heel anders. Daarbij is de stand van de zon namelijk wel cruciaal voor de hoeveelheid binnenvallend licht.

Extra ventilatiemogelijkheid

Het goed ventileren van je woning is altijd belangrijk, in welk seizoen je ook zit. Wat dat betreft is een extra raam natuurlijk nooit weg en een platdakraam dus ook niet. Wel is het dan uiteraard van belang dat je een raam neemt dat je ook daadwerkelijk kunt openen. Is dat het geval, dan heb je meteen een extra mogelijkheid je woning te ventileren.

Toename woningwaarde

Een platdakraam oogt niet alleen fraai, het biedt dus ook volkomen rationele voordelen aan de woning en de mensen die erin leven. Dit zorgt ervoor dat een woning met een platdakraam simpelweg meer waard is dan een huis zonder zo’n raam. Dit is een aspect waar je zeker voordeel bij hebt als je je woning verkoopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *