28 oktober 2021

De juiste zorgverzekering kiezen

2 min read

Voordat je het weet is weer zover en moet je nadenken of je bij je huidige zorgverzekering wil blijven of dat je gaat overstappen. Ga jij je zorgverzekering vergelijken voor 2020 met een andere zorgverzekering? Misschien is er dit jaar wel wat veranderd, waardoor je bij een andere verzekering goedkoper uit bent. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden. 

De basisverzekering

Allereerst is het goed om naar de basisverzekering te kijken. Je kunt hierbij kiezen uit een naturapolis, restitutiepolis en een budgetpolis. Kies je voor een naturapolis, dan worden de zorgkosten direct door je zorgverzekeraar betaald. Let op: alleen de kosten van zorgverleners waar de zorgverzekering een contract mee heeft, worden volledig vergoed. Als dit niet zo is, moet je een bepaald percentage zelf betalen. Bij de restitutiepolis betaal je soms de rekeningen eerst zelf en kan je het daarna declareren. Hier hoef je geen rekening te houden met welke zorgverleners jouw zorgverzekering contracten heeft. Bij een budgetpolis worden alleen de zorgkosten vergoed bij een beperkt aantal gecontracteerde zorgverleners.

Eigen risico

Het standaard eigen risico is €385. Dat houdt in dat je eerst je zorgkosten moet betalen tot een totaalbedrag van €385 en daarna betaalt je zorgverzekering je zorgkosten. Niet bij alle zorgkosten moet je eerst eigen risico betalen, zoals bezoekjes aan de huisarts, kraamzorg, verloskundigezorg en ketenzorg. Je kunt ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen om korting te krijgen op je maandelijkse premie. 

Aanvullende en tandartsverzekering

Naast een basisverzekering kun je een tandartsverzekering afsluiten. Wat de premie hiervan is, varieert per zorgverzekeraar. Mag je na een controle bij de tandarts vaak meteen naar huis omdat er nooit wat mis is met je tanden? Dan is een tandartsverzekering waarschijnlijk niet nodig. Heb je wel vaak wat met je tanden? Dan kun je dit overwegen. Kosten voor bijvoorbeeld een bril of fysiotherapie worden niet vergoed als je alleen het basispakket hebt. Onder andere hiervoor dient de aanvullende verzekering.Weet je niet precies welke zorgverzekering voor jou het meest geschikt is? Ga dan eens naar vergelijkdezorgverzekeringen.nl en vergelijk verschillende zorgverzekeringen met elkaar

More Stories

2 min read
2 min read