Ecommerce summit 2019

Afgelopen week vond in Almere het eerste ehopping summit plaatst. Op dit evenement spraken enkele interessante sprekers. Deze sprekers presenteerde interessante onderwerpen over de e-commerce markt. In deze blog bespreek ik twee van de zes onderwerpen die werden besproken, affiliate marketing en de verschillen tussen de Nederlandse en Belgische e-commerce markt. Komende weken zal ik ook de overige onderwerpen uitwerken. Ik ga het de komende weken bijvoorbeeld hebben over Virtual Reality en Influencer Marketing.

Affiliate marketing

Een markt die jaren geleden enorm in opkomst was maar die nu redelijk verzadigd is, is de affiliate marketing markt. Bij affiliate marketing bestaan er drie partijen. De adverteerders, dit zijn online omgevingen die een groot aantal producten met elkaar vergelijkt of informatie over een groot aantal onderwerpen geeft. Daarnaast heb je de partij waarvan het product wordt aangeboden of beschreven, De derde partij is de partij die de eerste twee partijen aan elkaar koppelt. Een voorbeeld van zo’n partij is TradeTracker, een bedrijf actief in heel Europa maar gevestigd in Nederland.

De verschillen tussen de Belgische en de Nederlandse E-commerce markt

Naast de demografische verschillen tussen Nederland en België is er gek genoeg ook een taal barrière. Vreemd want beide landen spreken toch Nederlands en je zou denken dat helmen kopen in Nederland hetzelfde betekend als helmen kopen in België. Natuurlijk is dit ook zo en zijn er genoeg overeenkomsten. Toch is het aan te raden Belgische content te laten schrijven of controleren door een Belgische native speaker. Daarnaast zijn in Nederland enkele grote marketing events uit Amerika komen overwaaien. Denk hierbij aan Black Friday en Cyber Monday. Wanneer je het in België over deze uitverkoop events hebt kijken ze je vragend aan. In België bestaat ‘Solden’. Tijdens Solden in Januari en Juli bieden Belgische ondernemers hun producten aan tegen hoge kortingen!