18 januari 2022

Toepassing van gas

toepassing-van-gas

Je hebt vast weleens gehoord van verschillende soorten gassen. Gassen kun je gebruiken voor verschillende doeleinden, maar waarschijnlijk ben je nog helemaal niet bekend met de verschillende doeleinden. Propaangas kun je gebruiken bij in de landbouwsector, maar ook in de industriële sector en bij horeca en recreatie. Hieronder staan de verschillende doeleinden voor het gebruik van propaangas benoemd en uitgewerkt. 

Landbouw

Propaangassen worden ingezet als koudemiddel, maar ook als hittemiddel. In de koudere periodes wordt het daarom ook zeker toegepast in de landbouw sector. Propaangas is een middel die gebruikt kan worden bij het verwarmen van de stallen voor de varkens, koeien en alle andere dieren. Een voordeel van propaangas is dat het gemakkelijk is om de temperatuur te regelen. En daarom wordt het ook gebruikt bij kasverwarming. Tijdens de winterperiode beidt propaangas de mogelijkheid om de kassen op een constante temperatuur te houden. Daarbij biedt propaangas het voordeel dat het geen schade brengt aan het groeiproces, doordat de verbranding van propaan schoon is. 

Industrie

Doordat propaangas een koudemiddel is, is het ook handig om toe te passen in de industriële sector. De stallen kun je door middel van propaangas verwarmen in de landbouw sector. Dit geldt ook voor in de industriële sector. Propaangas kan de grote ruimtes verwarmen en hierbij kun je de temperatuur gecontroleerd regelen. Doordat propaangas een controleerbare energiebron is, wordt het regelmatig gebruikt bij bijvoorbeeld smeltovens, bak- en droogovens. Doordat de uitstoot van schadelijke stoffen bij het gebruik van propaangas klein is, wordt het vaak gebruikt bij transport binnen het bedrijf. Hierbij kun je denken aan het transport met heftrucks. 

Recreatie

Op campings en verschillende recreatieparken wordt er gebruik gemaakt van propaangas. Met propaangas is het mogelijk om de caravans en vakantiewoningen te verwarmen. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor heaters. Heaters kun je onderverdelen in elektrische heaters en gasheaters. Het voordelen van heaters op propaangas is dat er grotere oppervlaktes verwarmd zullen worden. Ook is het gebruik van propaangas perfect voor het bereiden van verschillende gerechten. Je kunt namelijk de tank met propaangas aansluiten op de benodigde apparatuur, zoals een barbecue of een fornuis. Veel chef-koks hebben de voorkeur voor het koken met propaangas. De reden hiervoor is dat propaangas snel en nauwkeurig werkt.