Voordelen van een auto huren

Een auto kopen kan een grote uitgave zijn, hier moet je dus goed over nadenken. Heb je de auto veel nodig of heb je de auto af en toe nodig? Dit zijn vragen die belangrijk zijn om antwoord op te geven. Een auto huren kan namelijk een geschikt alternatief zijn. Lees hier waarom!

Voordeliger bij regelmatig gebruik

Als je je auto regelmatig nodig hebt, kan het voordeliger zijn om te huren. Wanneer je bijvoorbeeld elke dag op en neer naar je werk moet rijden, kun je beter zelf een auto aanschaffen. Is dit niet het geval? Kijk dan eens hoe vaak je per maand een auto nodig hebt. Vaak kun je dan beter een auto huren. 

Geen maandelijkse kosten en geen gedoe met onderhoud

Wanneer je een auto huurt, zit je niet vast aan maandelijkse kosten. Daarnaast hoef je de auto ook niet te laten keuren en heb je geen gedoe met het onderhoud van de auto. Heb je schade? Dan is vaak het maximale wat je hoeft te betalen je eigen risico. 

Voor elke bestemming een andere auto

Als je een auto huurt heb je deze niet in bezit. Dat houdt in dat je per bestemming kunt kiezen in welke auto je rijdt. Is het mooi weer en ga je een dagje naar het strand? Kies voor een auto met open dak! Ga je met veel mensen ergens naar toe? Neem een busje! Op de manier kun je de auto aanpassen aan je bestemming. Woon je in Noord-Nederland en wil je een busje huren in Groningen, dan kan dat natuurlijk ook! In elke stad is wel een verhuurbedrijf te vinden. 

Auto huren op je werkAls je regelmatig naar klanten moet en je hebt daar een auto voor nodig, zou je eens kunnen overwegen om een auto te huren. Vaak is het zo dat er wel een auto van de zaak beschikbaar is voor klantafspraken. Wanneer dit niet het geval is, zou je kunnen overwegen voor die keren een auto te huren. Het kan ook handig zijn als de auto van de zaak net in gebruik is of als er problemen mee zijn. Een ander voordeel van zakelijk een auto huren is dat je geen bijtelling hoeft te betalen. Dit moet namelijk betaald worden als je in een zakelijke auto rijdt.