29 november 2021

Welk matras van Perfecthomeshop past het beste bij jou?

matras

Er zijn veel soorten bedden en matrassen om uit te kiezen, allemaal met eigen voor- en nadelen. Een matras van Perfecthomeshop kan het perfecte matras zijn voor jou, maar dan moet je wel weten welke soort je wil. Je kunt onder andere kiezen uit pocketvering, koudschuim en traagschuim.

Wat is pocketvering?

Pocketveren zijn veersystemen die individueel ingepakt zijn binnen het matras. Vervolgens zijn zij vast gestikt onder een comfortlaag van schuim of ander materiaal. Doordat de pocketveren volledig onafhankelijk van elkaar functioneren ontstaat er een gelijkmatige ondersteuning. Pocketvering is al jaren zeer populair dankzij de duurzaamheid en de mogelijkheid om het te combineren met allerlei soorten bed frames.

matras

Wat is koudschuim?

Koudschuim heeft van nature een open celstructuur. Dit zorgt voor een aantal belangrijke comfort eigenschappen. De open celstructuur zorgt dat het materiaal uitstekend ventileert en vocht goed opneemt. Koudschuim kent een zeer lange levensduur. Kuilvorming komt bij koudschuim dan ook niet voor. In tegenstelling tot wat je zou denken is koudschuim niet uitzonderlijk koud als je het aanraakt. Het is vooral gewoon luchtig en stevig, en corrigeert goed je lichaam en houding.

Wat is traagschuim?

Koudschuim en traagschuim lijken op elkaar, maar ook weer niet. Traagschuim is een materiaal dat wanneer het wordt ingedrukt langzaam in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Dat kan altijd wel tot ongeveer 1 of anderhalve seconde duren. Daarnaast wordt traagschuim zachter door lichaamswarmte. Het is wat steviger dan koudschuim maar corrigeert dan wel weer anders. Het is echt een kwestie van smaak welke van de drie genoemde matrassen beter is, ze zijn namelijk allemaal goed.