Wellness tip: haal je eigen spa-ervaring in huis

Het leven van tegenwoordig lijkt drukker dan ooit tevoren. Misschien verdienen we het daarom wel meer dan ooit om onszelf zo nu en dan eens lekker te verwennen. Steeds vaker kiezen mensen er in dat kader voor om een dagje naar een wellness center te gaan. Dat is niet voor niets, want een dagje wellness heeft een bijzonder positief effect op zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid. Je kunt dus naar de spa gaan, maar je kunt de spa-ervaring ook zelf in huis halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van je eigen infraroodsauna? In dit artikel vertel ik je er meer over!

Positief effect op lichaam en geest

Even ontsnappen aan de dagelijkse stress en hectiek en helemaal tot rust komen: een dagje wellness heeft een bijzonder positief effect op zowel je lichaam als je geest. Bij wellness kun je denken aan bijvoorbeeld een heerlijke hot stone massage of lekker wegdromen in de hottub. Het werkt verlichtend voor het stressniveau, stimuleert de doorbloeding en heeft het een gezonde werking op je huid. Uiteraard valt ook de sauna onder wellness. Een bezoekje aan de sauna heeft een zuiverende werking: door de hoge temperaturen begin je te zweten en zo verlaten afvalstoffen je lichaam.

Creƫer je eigen spa-ervaring!

Om wellness te ervaren kun je een spa opzoeken, maar het is ook goed mogelijk om je eigen spa in huis te halen. Zo kun je ervoor kiezen om een jacuzzi in de tuin te plaatsen. Ook is het tegenwoordig bijvoorbeeld prima betaalbaar om een infraroodsauna in huis te halen. De temperatuur in een infraroodsauna ligt wat lager dan in een traditionele sauna of Finse sauna (zo rond de 65 graden), waardoor dit type sauna voor veel mensen een stuk aangenamer is. Ondanks de lagere temperaturen in de infraroodsauna, zijn de gezondheidsvoordelen er niet minder om. Door de warmte transpireert je huid, waardoor je je lichaam reinigt. Dit zorgt bovendien voor een hoge calorieverbranding!

Bron: https://www.infraroodsaunas.com/